Heeft u vragen?

Wij proberen zoveel mogelijk onze klanten te informeren,en hebben een aantal
veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

 • Kan ik jullie vloeren meteen in een nieuw huis te leggen ?

  Dit is wel mogelijk maar u kunt beter de vloerdelen laten acclimatiseren in de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden
 • Hoe moet ik de vloeren onderhouden ?

  Om te beginnen regelmatig stofzuigen want zand en vuil werken als schuurmiddelen en doen het hout onnodig slijten. Daarnaast is bewerking  met olie of was noodzakelijk om uw vloer in topconditie te houden. Een gelakte vloer is eenvoudig met water af te nemen, maar zal eens in de zoveel jaar van een nieuwe laag moetn worden voorzien. Om er zeker van te zijn dat uw vloer niet wordt bloodgesteld aan teveel vocht, veegt u U geknoeid water onmiddelijk op. Luchtvochtigheid kan een vloer ook aantasten, de ideale relatieve vochtigheid in een vertrek ligt tussen 40-50% bij 20o C. In de winter als de cv constant wordt gebruikt kan de RV zo sterk dalen dat de vloer te droog kan worden. Om dit te voorkomen kunt u overwegen een luchtbevochtiger aan te schaffen; die zijn goed voor de vloer en ook voor uw eigen welzijn.
 • Is een eikenhouten vloer geschikt voor de keuken ?

  Een eikenhouten vloer is goed mogelijk in de keuken, alle soorten gemorst vocht zijn in principe afneembaar zodat het onderhoud van de houten vloer op die plaats meer dan normaal onderhoud vergt.
 • Wat bepaalt de kwaliteit van de eiken houten vloer ?

  De ene houtsoort is harder dan de andere houtsoort. Hoe harder het hout, des te duurzamer de vloer. ook is de kwaliteit van het hout zichtbaar aan het aantal noesten en de regelmaat van de tekening in het hout. Hoe minder noesten hoe hoger de kwaliteit. Hoe dikker de toplaag van het lamelparket, hoe duurzamer de vloerdelen. Daarnaast is het heel belangrijk dat de vloer goed droog is op het moment dat deze gelegd wordt.
 • Wat is het verschil tussen parket en een houten vloer ?

  Parket is een met lak, was of olie afgewekte vloer die bestaat uit smalle latten (tapis). Deze worden in allerlei patronen gelegd en aan de ondervloer geleijmd. Een planken vloer als geheel oogt wat robuuster en is in tegenstelling tot parket nooit helemaal egaal vlak.

Nog andere vragen?

U kunt ons altijd bellen voor de vragen die u heeft. Of maak een afspraak zodat wij alles over onze authentieke vloeren kunnen vertellen, zodat u een goede keus kunt maken!

Neem contact met ons op!

 

 

 

Impressies vloeren

Contact info

 • icon Lariestraat 16 5293 AE Gemonde NBR
 • iconThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • icon+31(0) 73 543 26 53
 • iconma - vr: 09.00 - 17.00 uur
  za: 09.30 - 12.00 uur

 

CBW erkend logo aug2015

Top
Wij gebruiken cookies om onze website te verbeteren. Door deze website te gebruiken, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies. More details…