[ ANTWOORD OP VEEL VOORKOMENDE VRAGEN ]

HEEFT U VRAGEN?

Wij proberen zoveel mogelijk onze klanten te informeren en hebben een aantal veelgestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

Dit is wel mogelijk maar u kunt beter de vloerdelen laten acclimatiseren in de ruimte waar de vloer gelegd gaat worden

Om te beginnen regelmatig stofzuigen want zand en vuil werken als schuurmiddelen en doen het hout onnodig slijten. Daarnaast is bewerking  met olie of was noodzakelijk om uw vloer in topconditie te houden. Een gelakte vloer is eenvoudig met water af te nemen, maar zal eens in de zoveel jaar van een nieuwe laag moetn worden voorzien. Om er zeker van te zijn dat uw vloer niet wordt bloodgesteld aan teveel vocht, veegt u U geknoeid water onmiddelijk op. Luchtvochtigheid kan een vloer ook aantasten, de ideale relatieve vochtigheid in een vertrek ligt tussen 40-50% bij 20o C. In de winter als de cv constant wordt gebruikt kan de RV zo sterk dalen dat de vloer te droog kan worden. Om dit te voorkomen kunt u overwegen een luchtbevochtiger aan te schaffen; die zijn goed voor de vloer en ook voor uw eigen welzijn.

Een eikenhouten vloer is goed mogelijk in de keuken, alle soorten gemorst vocht zijn in principe afneembaar zodat het onderhoud van de houten vloer op die plaats meer dan normaal onderhoud vergt.

De ene houtsoort is harder dan de andere houtsoort. Hoe harder het hout, des te duurzamer de vloer. ook is de kwaliteit van het hout zichtbaar aan het aantal noesten en de regelmaat van de tekening in het hout. Hoe minder noesten hoe hoger de kwaliteit. Hoe dikker de toplaag van het lamelparket, hoe duurzamer de vloerdelen. Daarnaast is het heel belangrijk dat de vloer goed droog is op het moment dat deze gelegd wordt.

Parket is een met lak, was of olie afgewekte vloer die bestaat uit smalle latten (tapis). Deze worden in allerlei patronen gelegd en aan de ondervloer geleijmd. Een planken vloer als geheel oogt wat robuuster en is in tegenstelling tot parket nooit helemaal egaal vlak.